Blog privátní cestovní kanceláře Exclusive Tours

Malý svět sám pro sebe | Exclusive Tours

Written by Exclusive Tours | Mar 13, 2024 11:26:36 AM

Jsou na vás hotely moc rušné? Dáváte přednost absolutnímu soukromí? Nebo máte zájem o služby, které nejsou tak úplně běžné a které hotely třeba ani nenabízejí? Pak je pro vás ideální volbou pronájem soukromé vily. Nechte se inspirovat soukromými vilami v Řecku, které osobně navštívila naše Private Travel Designerka Kateřina. K tomu přidává i své poznatky a doporučení zážitků, které byste neměli na ostrovech zmeškat.

 

Soukromé vily pro naše klienty neustále hledáme podle několika kritérií. Jedním je pochopitelně kapacita – většina našich vil má čtyři a více pokojů, nedostatkovým zbožím jsou domy pro menší počet lidí, například pouze s dvojicí ložnic. I takové ale pochopitelně umíme zajistit. K dispozici jsou také větší vily pro četnější společnost, jako je několik rodin nebo parta kamarádů.

Nespornou výhodou dovolené v samostatné vile je absolutní soukromí. Vily často nabízejí soukromý bazén a nezřídka i svou vlastní pláž. K tomu se přidává komfort concierge služeb našich partnerů.

Potřebujete před příjezdem udělat větší nákup? Rádi byste svého soukromého kuchaře po celou dobu pobytu? Vystoupení některé z místních kapel jen pro vás? Chcete pronajmout jachtu nebo zařídit každodenní transfer kamkoli? Není problém, o tohle všechno se postaráme.

Já bych vás dnes ráda vzala do Řecka, přesněji řečeno na tři mé oblíbené ostrovy. Jsou to místa, na která se ráda vracím a která si mne získala pohodovou atmosférou, krásnou přírodou, příjemným koupáním a skvělou kuchyní. Ostatně jako celá tahle země. A dovolte, abych na každém ostrově doporučila i některou z vil, které si u nás můžete pronajmout.

Santorini – romantika by se dala krájet

Víte, co je kaldera? Jde o sopečný kráter vytvořený propadnutím stěn sopky. A když za kalderou zapadá slunce, romantika by se dala krájet. Na Santorini jsem byla v květnu, což je doba, kterou rozhodně doporučuji. Ještě není sezona, všechno ale funguje a chybí davy, které ostrov zaplaví o prázdninách. Malé děti nechte doma, všude je hodně schodů, pořád nahoru, dolů. A nepočítejte s klasickou plážovou dovolenou na rozpáleném písku – tady najdete vulkanické oblázkové pláže. Sopečné řádění však na ostrově zanechalo řadu jiných lákadel a krás. Erupce například pod vrstvy popela schovala starověké město Akrotiri a vytvořila úrodnou půdu pro výjimečné hrozny Assyrtiko a vína Vinsanto. Ochutnávku rádi zařídíme třeba ve vinařstvích Sigalas a Vassaltis.

Udělejte si výlet – jak jinak než soukromou lodí – k doutnajícímu kráteru Nea Kameni a horkým pramenům v Palia Kameni. A pak už se jen kochejte fascinujícím výhledem z jedné z vil visících na okraji kaldery nebo uprostřed vinic.

Já hlasuji pro vilu Caldera, která má vlastní helipad a ubytuje až deset osob,...

... nebo uprostřed vinic zasazenou Vlychada Beauty pro dvanáct lidí s vlastním obrovským bazénem.

Korfu – nadchne svěží krajinou a přírodou

Tento zelený ostrov je vhodný pro páry i rodiny s dětmi. Najdete tu malebné vesničky zářící pastelovými barvami, zvlněné olivové háje nebo honosné panské domy – ostrov trochu připomíná Toskánsko. A má snad ty nejlepší pláže v celé Evropě. Doporučuji návštěvu Ambelonas, okouzlujícího vinařství, restaurace a školy vaření, která se specializuje na neobvyklá místní jídla, jako je vepřová pečeně s kdoulemi či crème brûlée s kumquaty.

A rozhodně se zajeďte podívat do kosmopolitního hlavního města, které je okouzlující směsicí benátských, britských a francouzských koloniálních vlivů. Večer doporučuji strávit s koktejlem v ruce na Listonu, kolonádě po vzoru pařížské Rue de Rivoli, a večeří v Salto, nenáročné vinárně a bistru na okraji Starého města.

Na Korfu dnes k pronájmu nabízíme šest vil, z nichž bych chtěla vypíchnout Bond Retreat pro dvanáct hostů. Má dva bazény a leží na samém okraji skaliska, což znamená jedno: výměnou za absenci vlastní soukromé pláže nabízí dechberoucí výhledy.

Kefalonia – nejlepší řecký ostrov pro pohodovou rodinnou dovolenou

Dramatickými sceneriemi je doslova nabitý: perlou ostrova je bílá pláž Myrtos, jejímž protipólem je borovicemi lemovaná pláž Horgota. Za návštěvu určitě stojí výšiny hory Ainos, národního parku, kde se prohánějí jeleni a divocí koně. Obzvlášť mezi jachtaři se oblibě těší dvě malebné vesnice, Assos a Fiskardo, v druhé z nich si můžete odskočit na břeh na těstoviny s mořskými plody v restauraci Tassia. Čím dobroty zapít? Nedám dopustit na místní vína Robola a lahodný muškát – ten je podle mě nejlepší organický ze statku Haritatos z 19. století v Lixouri. Můj tip: skalnaté pobřeží v okolí Fiskarda je nádherně čisté a jako stvořené pro šnorchlování, nejlepší je asi v Dafnoudi nebo Emblissi lemované vápencovými deskami, které barví vodu do modra.

Z našich zatím čtyř vil chci zmínit tu s názvem Beyond One, která je výjimečná tím, že disponuje pouze dvěma ložnicemi pro celkem čtyři hosty. Je zařízená v boho stylu, což ji přímo předurčuje pro romantické duše. Na nejbližší pláž to je pouze čtyři sta metrů, a co opravdu stojí za to, jsou úchvatné výhledy na nedaleké městečko.