Malý svět sám pro sebe

Jsou na vás hotely moc rušné? Dáváte přednost absolutnímu soukromí? Nebo máte zájem o služby, které nejsou tak úplně běžné a které hotely třeba ani nenabízejí? Pak je pro vás ideální volbou pronájem soukromé vily. Nechte se inspirovat soukromými vilami v Řecku, které osobně navštívila naše Private Travel Designerka Kateřina. K tomu přidává i své poznatky a doporučení zážitků, které byste neměli na ostrovech zmeškat.

1450x674 cover Malý svět sám pro sebe | Exclusive Tours

 

Soukromé vily pro naše klienty neustále hledáme podle několika kritérií. Jedním je pochopitelně kapacita – většina našich vil má čtyři a více pokojů, nedostatkovým zbožím jsou domy pro menší počet lidí, například pouze s dvojicí ložnic. I takové ale pochopitelně umíme zajistit. K dispozici jsou také větší vily pro četnější společnost, jako je několik rodin nebo parta kamarádů.

Nespornou výhodou dovolené v samostatné vile je absolutní soukromí. Vily často nabízejí soukromý bazén a nezřídka i svou vlastní pláž. K tomu se přidává komfort concierge služeb našich partnerů.

Potřebujete před příjezdem udělat větší nákup? Rádi byste svého soukromého kuchaře po celou dobu pobytu? Vystoupení některé z místních kapel jen pro vás? Chcete pronajmout jachtu nebo zařídit každodenní transfer kamkoli? Není problém, o tohle všechno se postaráme.

Já bych vás dnes ráda vzala do Řecka, přesněji řečeno na tři mé oblíbené ostrovy. Jsou to místa, na která se ráda vracím a která si mne získala pohodovou atmosférou, krásnou přírodou, příjemným koupáním a skvělou kuchyní. Ostatně jako celá tahle země. A dovolte, abych na každém ostrově doporučila i některou z vil, které si u nás můžete pronajmout.

Santorini – romantika by se dala krájet

Víte, co je kaldera? Jde o sopečný kráter vytvořený propadnutím stěn sopky. A když za kalderou zapadá slunce, romantika by se dala krájet. Na Santorini jsem byla v květnu, což je doba, kterou rozhodně doporučuji. Ještě není sezona, všechno ale funguje a chybí davy, které ostrov zaplaví o prázdninách. Malé děti nechte doma, všude je hodně schodů, pořád nahoru, dolů. A nepočítejte s klasickou plážovou dovolenou na rozpáleném písku – tady najdete vulkanické oblázkové pláže. Sopečné řádění však na ostrově zanechalo řadu jiných lákadel a krás. Erupce například pod vrstvy popela schovala starověké město Akrotiri a vytvořila úrodnou půdu pro výjimečné hrozny Assyrtiko a vína Vinsanto. Ochutnávku rádi zařídíme třeba ve vinařstvích Sigalas a Vassaltis.

Udělejte si výlet – jak jinak než soukromou lodí – k doutnajícímu kráteru Nea Kameni a horkým pramenům v Palia Kameni. A pak už se jen kochejte fascinujícím výhledem z jedné z vil visících na okraji kaldery nebo uprostřed vinic.

Já hlasuji pro vilu Caldera, která má vlastní helipad a ubytuje až deset osob,...

... nebo uprostřed vinic zasazenou Vlychada Beauty pro dvanáct lidí s vlastním obrovským bazénem.

Korfu – nadchne svěží krajinou a přírodou

Tento zelený ostrov je vhodný pro páry i rodiny s dětmi. Najdete tu malebné vesničky zářící pastelovými barvami, zvlněné olivové háje nebo honosné panské domy – ostrov trochu připomíná Toskánsko. A má snad ty nejlepší pláže v celé Evropě. Doporučuji návštěvu Ambelonas, okouzlujícího vinařství, restaurace a školy vaření, která se specializuje na neobvyklá místní jídla, jako je vepřová pečeně s kdoulemi či crème brûlée s kumquaty.

A rozhodně se zajeďte podívat do kosmopolitního hlavního města, které je okouzlující směsicí benátských, britských a francouzských koloniálních vlivů. Večer doporučuji strávit s koktejlem v ruce na Listonu, kolonádě po vzoru pařížské Rue de Rivoli, a večeří v Salto, nenáročné vinárně a bistru na okraji Starého města.

Na Korfu dnes k pronájmu nabízíme šest vil, z nichž bych chtěla vypíchnout Bond Retreat pro dvanáct hostů. Má dva bazény a leží na samém okraji skaliska, což znamená jedno: výměnou za absenci vlastní soukromé pláže nabízí dechberoucí výhledy.

Kefalonia – nejlepší řecký ostrov pro pohodovou rodinnou dovolenou

Dramatickými sceneriemi je doslova nabitý: perlou ostrova je bílá pláž Myrtos, jejímž protipólem je borovicemi lemovaná pláž Horgota. Za návštěvu určitě stojí výšiny hory Ainos, národního parku, kde se prohánějí jeleni a divocí koně. Obzvlášť mezi jachtaři se oblibě těší dvě malebné vesnice, Assos a Fiskardo, v druhé z nich si můžete odskočit na břeh na těstoviny s mořskými plody v restauraci Tassia. Čím dobroty zapít? Nedám dopustit na místní vína Robola a lahodný muškát – ten je podle mě nejlepší organický ze statku Haritatos z 19. století v Lixouri. Můj tip: skalnaté pobřeží v okolí Fiskarda je nádherně čisté a jako stvořené pro šnorchlování, nejlepší je asi v Dafnoudi nebo Emblissi lemované vápencovými deskami, které barví vodu do modra.

Z našich zatím čtyř vil chci zmínit tu s názvem Beyond One, která je výjimečná tím, že disponuje pouze dvěma ložnicemi pro celkem čtyři hosty. Je zařízená v boho stylu, což ji přímo předurčuje pro romantické duše. Na nejbližší pláž to je pouze čtyři sta metrů, a co opravdu stojí za to, jsou úchvatné výhledy na nedaleké městečko.

 
 
 

Tipy na další články

North Island – dokonalá fúze luxusu a soukromí | Exclusive Tours

North Island – dokonalá fúze luxusu a soukromí

Jsou ostrovy a ostrovy. A pak je North Island, kategorie sama o sobě. Píše se o něm jako o nejexkluzivnějším ostrově světa. Biblická rajská zahrada by se mohla nacházet právě zde. V soukromém tropickém ráji, kde luxus je stejnou samozřejmostí jako dýchání. Největší exkluzivita, kterou vám s...
Celý článek
¡Hola, Mallorca! | Exclusive Tours

¡Hola, Mallorca!

Největší z Baleárských ostrovů a také největší ostrov Španělska je stálicí na turistické mapě oblíbenosti. Jeho kulturní a přírodní bohatství ho k takové roli právem předurčuje. Je tu ale ještě specifický vibe, jenž k Mallorce přitahuje významné osobnosti, a to současné stejně jako ty minulé....
Celý článek
Chile – země písku, ledu, vody, ohně a vína | Exclusive Tours

Chile – země písku, ledu, vody, ohně a vína

Je mnoho míst, která můžeme označit za pozoruhodná. Nad nimi stojí ta s přívlastkem dechberoucí. A pak je tu vzácná kategorie zemí natolik výjimečných, že jen těžko hledáte slova, jimiž byste dovedli přesně definovat jejich krásu. Takové je Chile. Země, kde se potkávají všechny elementy vytvářející...
Celý článek