Cascata Golf Club – golf ve stylu Las Vegas

Tenhle prazvláštní nablýskaný klenot uprostřed pouště umí vyrazit dech. A proč by golfová hřiště v okolí měla být jiná? Cascata Golf Club je přesně takový jako město hříchu, u kterého leží. Někdy to trochu přehání s luxusem, ale je to zážitek, který se vryje pod kůži.

1450x674 cover Cascata Golf Club – golf ve stylu Las Vegas

 

Poušť a golf, jde do vůbec dohromady? A ještě v oblasti kolem proslulého města hříchu a hazardu Las Vegas? Vždyť okolní krajina nepatří zrovna k nejpřívětivějším. Ale když tady mohlo vzniknout tohle tak trochu neuvěřitelné město, proč by kolem nemělo být golfové hřiště? Je jich tu ve skutečnosti hned několik, přesto jedno ční nad všemi ostatními. Před časem označil magazín Sports Illustrated tohle relativně mladé hřiště – bylo otevřeno v roce 2000 – za skrytý poklad. A moc nepřeháněl. Řeč je samozřejmě o hřišti Cascata Golf Club, oáze uprostřed Nevadské pouště.

Úchvatná příroda a voda skoro všude

Základ pro tohle úžasné hřiště připravila, jak už to tak bývá, sama příroda. Krajina v oblasti River Mountain je úchvatná sama o sobě, zvlněný terén nabízí neuvěřitelné pohledy do okolí. Nevidíte tu sice moře jako třeba v Pebble Beach, ale pouštní charakter krajiny jí dodává půvab. Navíc je tu řeka Colorado, tvořící hranici mezi Nevadou a sousední Arizonou. Tak právě sem, poblíž města Boulder City a na dohled Las Vegas (ze Stripu jste tu za půl hodiny), umístil své hřiště designér Rees Jones. Na pouštní hřiště je tu poměrně hodně vody, na pozemku se nachází hned několik potoků, rybníků a spousta dalších přírodních nástrah. A právě díky nim dokáže Cascata Golf Club prověřit i pořádně zkušené golfisty. Tak jako už legendární jamka číslo čtrnáct. Nenechte se příliš zlákat výhledem na okolní hory, protože poměrně úzká fairway je z jedné strany lemována cestou a z druhé strany potokem. Na zdolání 397 metrů máte čtyři rány a green z jedné strany přiléhá k jezeru a z druhé je efektně chráněn bunkery. Když pak máte pocit, že to nejhorší už máte za sebou, dorazíte na závěrečnou osmnáctku. Pravý dogleg s délkou 511 metrů, nejprve se musíte vyhnout potoku na levé straně, který navíc kříží fairway, a potom zvládnout závěrečnou ránu na green přes rybník. Z nejvzdálenějších mistrovských odpališť má tohle hřiště solidních 6,5 kilometru a par 72. Ale jsme poblíž Las Vegas, takže kromě úchvatné přírody chceme i něco navíc. Milovníkům luxusu vychází Cascata Golf Club rozhodně vstříc. Na hřišti je několik umělých vodopádů, a zejména ten u klubovny je opravdu ikonický. Samozřejmostí jsou dokonale upravené fairwaye i greeny. Tady k tomu ale přidejte ještě zázemí v lasvegaském stylu, to zažijete jen tady, ve městě, které nemá srovnání.

 
 
 

Tipy na další články

Ikonické hřiště Augusta National | Exclusive Tours

Ikonické hřiště Augusta National

Na světě je spousta ikonických golfových hřišť, ale je jen jedna Augusta National. O výjimečnosti tohoto místa by se daly psát dlouhé romány. Dokonce i pro mnoho negolfistů bude stačit zmínit jen dva pojmy – zelené sako a U. S. Masters. Jediný golfový major, který nikdy nemění místo konání. Od...
Celý článek
Volání divočiny | Exclusive Tours

Volání divočiny

Tanzanie je jednou z posledních zemí světa, která ještě nepatří člověku, ale přírodě. Jakmile jednou pohlédnete do očí africké divočině, není cesty zpět. Dramatická kombinace rozlehlých savan, tropických lesů, zasněžených horských masivů a dlouhých bělostných pláží je hlavním argumentem, proč se...
Celý článek
Chráněné poklady Vietnamu | Exclusive Tours

Chráněné poklady Vietnamu

Vietnam je země mimořádného přírodního a kulturního bohatství, která má osm zápisů na seznamu UNESCO. Vydat se za nimi je jako putovat ve stroji času do hluboké minulosti či proplouvat jeskynními labyrinty a žasnout nad nekonečnou fantazií přírody. Vietnamci se považují za potomky draků.
Celý článek