North Island – dokonalá fúze luxusu a soukromí

Jsou ostrovy a ostrovy. A pak je North Island, kategorie sama o sobě. Píše se o něm jako o nejexkluzivnějším ostrově světa. Biblická rajská zahrada by se mohla nacházet právě zde. V soukromém tropickém ráji, kde luxus je stejnou samozřejmostí jako dýchání. Největší exkluzivita, kterou vám s nenucenou lehkostí servíruje, je pocit, že jste na vlastní dokonalé planetě, daleko od všeho a všech. Na světě je stále dost míst, která můžeme bez nejmenší pochybnosti označit jako rajská či božská. Mezi nimi se ale také najdou drobné nuance, které nakonec rozhodnou o volbě destinace. North Island, jak už název napovídá, je nejseverněji položeným ostrovem Seychelského souostroví a patří k oblíbeným místům nekompromisně náročných robinsonů a také zamilovaných párů, kde láska ani investice do soukromí neznají strop. Posuďte sami, nejbohatší muž Francie François-Henri Pinault a Salma Hayek, Amal Alamuddin a George Clooney či princ Wiliam s Kate Middleton, ti všichni si North Island zvolili jako místo, kde v naprostém soukromí strávili líbánky. Na Seychelách láska jen kvete, a na tomto severním ostrově obzvlášť. Cesta sem vede jediná. Resortní helikoptérou z letiště v Mahé, odkud poletíte dvacet minut na ostrov snů.
 

Villa North Island_sezlc-villa-bathroom-5360-hor-clsc 2-1

 

Ikonická jedenáctka

Hosté si mohou vybrat z jedenácti vil, každá zosobňuje nejvyšší pojetí luxusu a exkluzivity. Jejich styl lze definovat jako barefoot luxury, jenž snoubí jednoduchost s výjimečností, kde základ tvoří místní materiály. Villa North Island známá jako tzv. jedenáctka je samostatnou kapitolou na téma luxus. Klenot umístěný na žulových balvanech na vzdáleném konci pláže je místem z vašich nejfantastičtějších snů. Popisován je takto: „Celkový rozsah a úroveň této vily jsou nepředstavitelně dekadentní, tvoří ji několik pater, z nichž se schází do kokosového háje s přímým vstupem do oceánu.“ K dispozici je navíc více než prostorná mramorová vana, o niž je radost se podělit a pozorovat zapadající slunce. Ano, Villa North Island je absolutnem zvláště pro páry na líbánkách.
 

Sbírání zážitků

Jídlo na ostrově je zážitkem stejně jako vše ostatní. Menu vytváří s maximální péčí a kreativitou michelinský šéfkuchař Akira Back. Hlavní složku tvoří ostrovní ingredience připravené s ohledem na vaše preference. Vybrat si můžete z bohaté palety kulinářských zážitků. Laid Back by Akira Back, to je soukromá večeře při svíčkách pod taktovkou mistra šéfkuchaře. Romantickou atmosféru ještě podtrhuje jemné šepotání oceánu. Private dining je především o vaší volbě a pohodlí. Vybrané menu podává kulinářský tým přímo ve vaší vile. Sbírat můžete i mnoho dalších zážitků. Objevovat podmořský svět při potápění, nasadit si šnorchl a nechat se fascinovat barvami pod hladinou, nasednout na loď a se sklenkou šampaňského pozorovat slunce, než zmizí za obzorem. Nahodit udici a čekat na úlovek, který si můžete nechat připravit. Postavit se na paddleboard či si sednout do kajaku a žasnout nad tyrkysovými odstíny Indického oceánu. Anebo s průvodcem prozkoumat ostrov, po svých či na kole. Filozofií resortu je, že můžete všechno a nemusíte nic. Váš program si určujete vy a personál učiní maximum, aby realita překonala vaše představy. Zkrátka, have it your way.
 

Vydat se proti času

North Island byl prvním ze seychelských ostrovů, u něhož námořníci zdokumentovali, že zde zakotvili. Roku 1609 kapitán Sharpeigh, jenž tudy plul se svou posádkou na palubě lodi Východoindické společnosti, popsal, že na ostrově, jenž byl v té době neobydlený, žije mnoho velkých želv. Od roku 1826 do sedmdesátých let minulého století vlastnila ostrov rodina Beaufondových z Réunionu a využívala ho jako plantáž. Vedle ovoce a koření farma produkovala guáno, rybí olej a kopru – rozemleté a sušené jádro kokosového ořechu. Poté, co obchod s koprou přestal vynášet, rodina ostrov prodala a North Island byl ponechán svému osudu. Začala ho pustošit zdivočelá zvířata a nepůvodní živočišné druhy, které vytlačovaly domácí faunu, ostrov se tak dostal do neutěšeného stavu. V roce 1997 se začalo blýskat na lepší časy. Koupila ho společnost s vizí vybudovat zde privátní ráj na zemi, který nebude mít srovnání. K tomu, aby byla schopná tento ambiciózní plán naplnit, musela se vydat proti času a opravit chyby napáchané člověkem. Bylo třeba vrátit se k původní podobě tohoto ráje tak, jak jej navrhla sama příroda. To s sebou přineslo řadu výzev a příležitostí k důkladnému průzkumu ostrovního ekosystému. Snaha se vyplatila, protože na ostrově začaly opět hnízdit ptačí druhy, které zde kdysi měly domov, a populace legendární želvy obrovské se zdárně rozrůstá. O seychelských ostrovech se hovoří jako o laboratoři evoluce a North Island je toho živoucím důkazem.
 
 
 
 

Tipy na další články

Dubaj – mission possible | Exclusive Tours

Dubaj – mission possible

Už jsme si zvykli, že Dubaj umí překvapit. A to velkolepě. Stejným stylem pojala v roce 2022 i světovou výstavu EXPO, kterou hostila jako vůbec první arabská země. Slibovala zážitek na celý život, a jak víme, v Dubaji se tomu dá věřit.
Celý článek
La Digue – umění slow living | Exclusive Tours

La Digue – umění slow living

Je to veřejné tajemství. La Digue je nejkrásnějším ostrovem Seychel. Máte to ale jako v soutěži Miss, kdy o hodnocení krásy rozhodují osobní preference. Co je malé, to je hezké. V případě La Digue to platí stoprocentně. Ostrov má rozlohu deset kilometrů čtverečních, přesto patří k nejznámějším z...
Celý článek
Mahé – ostrov hojnosti | Exclusive Tours

Mahé – ostrov hojnosti

Tak poprvé viděl ostrov francouzský objevitel Lazare Picault v roce 1742 a byl natolik uhranut jeho rajskými půvaby, že mu dal i odpovídající jméno, Ile de l‘Abondance, ostrov hojnosti. Vrátil se o dva roky později, aby ho podrobněji zmapoval, a název nakonec změnil na Mahé, a to podle...
Celý článek