Kde budete zimu milovat (i když nelyžujete)

Alta Badia je považována za požitkářskou baštu Jižního Tyrolska. Vysokou hustotou výjimečných restaurací a hotelů se vymyká i v rámci Evropy. Rakousko je pro české lyžaře vyhledávanou volbou, a i když ho máme za humny, lze si cestu k rakouským sousedům udělat ještě rychlejší a komfortnější. Řešením je let helikoptérou, který je sám o sobě zážitkem. A zimní destinací, kde se o kvalitě nediskutuje, je zase švýcarský Andermatt.

1450x674 Itálie v zimě shutterstock_1410502541

Romantika v Dolomitech

Alta Badia je považována za požitkářskou baštu Jižního Tyrolska. Vysokou hustotou výjimečných restaurací a hotelů se vymyká i v rámci Evropy. A právě zde, v kulisách Dolomit, vznikl jedinečný butikový koncept Mi Chalet. Je dílem vizionářského architekta Karla Heinze Castlungera, který ve svých projektech využívá lokální materiály, a to hlavně dřevo, a který hledá inovativní cesty k udržitelnosti. Mi Chalet, jenž citlivě spojuje horskou estetiku s moderním designem, navrhl jako svůj domov, a je to právě Castlungerova rodina, která ho s láskou vede. Mi Chalet je luxusním únikem pro dva, obklopený impozantní krajinou chráněnou UNESCO. K dispozici je vám private chef, jenž vás seznámí s chutěmi místní gastronomie, na přání je možné zorganizovat wellness procedury a další zážitkové aktivity. Za dveřmi romantického chaletu vás čeká několik michelinských restaurací, lyžařský resort Dolomiti Superski i skvělé turistické trasy.

Helikoptérou k sousedům

Rakousko je pro české lyžaře vyhledávanou volbou, a i když ho máme za humny, lze si cestu k rakouským sousedům udělat ještě rychlejší a komfortnější. Řešením je let helikoptérou, který je sám o sobě zážitkem. Horských středisek, kam se tímto způsobem dopravit, existuje celá řada. Proslulý hotel Kempinski das Tirol leží jen pár kilometrů od Kitzbühelu, vedle vysoké kvality služeb potěší rodiny s dětmi možností jejich hlídání v Kempinski Kids Clubu.

Vlastní heliport má k dispozici Schloss Fuschl Spa Resort u Salcburku. Hotel ležící v blízkosti jezera Fuschl See je koncentrací luxusu a celebrit, které jeho služeb rády využívají. V západním cípu Rakouska leží městečko Lech a v něm se nachází hotel Gasthof Post, o který již osmdesát let s láskou pečuje rodina Moosbruggerových. Lechu se přezdívá The World Gourmet Village, je tedy patrné, že jen o lyžování tady nepůjde.

Bez kompromisů

Zimní destinací, kde se o kvalitě nediskutuje, je švýcarský Andermatt. Lyžovat se tu učil i samotný Elvis Presley. Egyptský miliardář Samih Sawiris zde zainvestoval více než jednu miliardu dolarů s cílem vytvořit z horské vesničky atraktivní resort pro movitou klientelu. Jeho dominantou je The Chedi, nejlepší pětihvězdičkový hotel v celém Švýcarsku. K hotelovým službám patří nahřátí bot a navoskování lyží vaším osobním ski butlerem včetně zajištění transferu na sjezdovku.

Nejlepším zimním areálem v Alpách za rok 2020 byl zvolen Zermatt, městečko střežené Matterhornem, kam se autem nedostanete. Krásné výhledy na legendární horu se vám naskytnou z proskleného penthousu proslulého architekta Heinze Julena.

Koncentrace luxusu

Francouzský lyžařský ráj se jmenuje Courchevel, je součástí areálu Les Trois Vallées, který se řadí k největším na světě. O jeho kvalitách hovoří i to, že je dějištěm Světového poháru v alpském lyžování. O této lokalitě se traduje, že nabízí největší koncentraci luxusu na jednom místě. Hotel Le K2 Palace disponuje vedle skvěle vybaveného wellness centra i michelinskou restaurací Le Kintessence. Součástí hotelu je také osm luxusních chaletů.
 
Pro lyžaře a větší skupiny je ideální volbou Shemskak Lodge, která je umístěná hned u sjezdovky, pyšní se titulem France ́s Best Ski Chalet 2019 a ve stejné kategorii se umístila i ve světové top trojce. Aktuálně byla nominována v rámci soutěže World Ski Awards na nejlepší lyžařský chalet Francie roku 2021.
 
 
 
 

Tipy na další články

Tam, kde je golf skutečně královským sportem | Exclusive Tours

Tam, kde je golf skutečně královským sportem

Zeměpisná poloha předurčuje Maroko pro golfový únik od středoevropské zimy. Navíc je to jedna z mála zemí, kde se golf může bez nadsázky nazývat královským sportem. Byl to totiž Hassan II., sám nadšený golfista, kdo stál za rychlým rozvojem tohoto sportu v Maroku, které dnes nabízí více než třicet...
Celý článek
Bahamy – do ráje za piráty z Karibiku | Exclusive Tours

Bahamy – do ráje za piráty z Karibiku

Nečekaná rozloha a dechberoucí rozmanitost, přes čtvrt milionu čtverečních kilometrů nejčistšího oceánu světa nebo třeba plavající prasátka. Mořský ráj mezi Floridou a Kubou toho nabízí tolik, že je těžké vybírat. Přinášíme pár tipů i několik zajímavostí, které jste o Bahamách možná nevěděli.
Celý článek
Kostarika – zahrada štěstí | Exclusive Tours

Kostarika – zahrada štěstí

Kostarika je rozlohou malá země vklíněná mezi Panamu a Nikaraguu. Jako první ze států Střední Ameriky začala do světa vyvážet kávu a banány a tyto pilíře se staly základem jejího obchodního úspěchu. Přezdívá se jí středoamerické Švýcarsko, což mnohé naznačuje. Armáda je pro Ticos, jak si místní...
Celý článek